Kireçlenme Ne İyi Gelir
On Temmuz 8, 2022 by adminKireçlenme, kemiklerin ucunda mevzi vadi kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü durumatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye kellelayabilir. Bu hatır vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıkadınr. 40 evetşın üstündeki bireylerde elan çokça görülür. Hatta gösterişli hamule üstlenmek kadar kavi fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, elan çokça rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da kök nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, üzeri, bel ve kelleparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı tasarrufı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Ferah bol sutaş tüketin. Sutaş, eklemlere payanda esenlar. Bu yüzden her çağ en az 8 bardak sutaş kucakmek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, katık kadar yüce kalsiyumlu besinler de, kemik esenlığına katkı esenlar. Zerzevat ve yemiş tüketin. Kemik esenlığı kucakin, vitamin ve minerallerin stabil bir şekilde aldatmaınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri yüce olan göverti ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin çokça alımı sonucunda idrarla beraberinde kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik esenlığını savunmak kucakin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kadar protein bakımından kibar bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 bakımından kibar olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kadar balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını yapıcı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay kucakin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik evetğu kucakin, kemiklere payanda olur. Hatta kireçlenmeden kaynaklanan dertlara ve şişçilikkinliğe de yeğin hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak kucakin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen meyanştırmalara bakılırsa yemiş ve göverti bakımından kibar beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin etkili daşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solgunmsak kadar sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.
Bir cevap yazın